Nofre

Magyarország több milliárd eurót kaphat az EU-tól - történelmi mélyponton a forint árfolyama

Az ATV Start vendége Bodnár Zoltán, az MNB korábbi alelnöke.
Nofre
Példátlan EU-s döntés a koronavírus miatt: Magyarország is hatalmas összegekhez jut

Egyelőre nehéz azt megmondani, hogy Magyarország pontosan mekkora összeget használhat fel, de valószínűleg több milliárd eurós tételről lehet szó.

Az EU-s pénzből az egészségügyi rendszert lehet megerősíteni, maszkokat, lélegeztető gépeket lehet venni, bajba jutott cégeknek lehet nyújtani forrásokat és rövid távú foglalkoztatási formák finanszírozására is lehet belőle költeni.

Fontos: ez nem plusz EU-s pénz, hanem az előre megígért, de eddig még fel nem használt pénzek átcsoportosítása a koronavírus elleni küzdelemre. Így tehát a gazdaság más részéről majd hiányozni fognak, de még így is nagyon jól jönnek a vészhelyzetben.

A koronavírus nagyon nagy gazdasági pusztító hatást gyakorol majd az eu-ra:

becslések szerint 2,5%-ponttal(!) rontja a vírus a gazdasági növekedési pályát ahhoz képest, mint ha nem lenne a járvány.
 

Média információk

Kategória
Koronavírus videók
Hozzáadta
Nofre
Dátum -
Megtekintések száma
144
Válaszok száma
1
Értékelés
0.00 csillag 0 értékelés

Média megosztása

Felhívás

  • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

    A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon