A fiatalok is lehetnek nagyon betegek

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Sokunk huszonéves ismerőse mondhatja, hogy ő "nem aggódik", nem "érintett"... Nem sok fiatal ismerősöm van, de győzködöm őket (szerintem totál feleslegesen ☹), "Hogyne lennél érintett! Már csak azért is, mert Ember vagy, nem csak magadért, másokért is felelsz" (tudom, old school). Könnyebben túljuthatnak a nehezén, vagy meg sem kottyan majd nekik, sajnos nem minden huszonéves lesz ennyire szerencsés. Nagyobb probléma, hogy mivel azt gondolják nekik nem lesz nagyobb bajuk, nem is igazán 'fegyelmezettek', nem figyelnek eléggé a higiéniára, bulikba járnak, stb. (mindig vannak kivételek, szerencsére)
Azért is lehet nagyon magas a halálozási ráta az idősebbeknél, mert egy túlterhelt egészségügyi rendszerben, nem biztos, hogy ők kapják az életmentő kezeléseket. Nem tudják felmérni a valós veszélyt (legalábbis páran), azt biztos.
--------------
"Az USA-ban a járványügyi központ az első 2449 regisztrált fertőzött adatait összesítve jutott arra, hogy a közülük kórházi ápolásra szoruló 508 páciens 38 százaléka volt 20-54 éves, a 121 intenzív kezelésre szoruló betegnek meg csaknem a fele 65 éven aluli. Ezekből az adatokból is látszik, hogy a járvány valóban jobban veszélyezteti az idősebb korcsoportot. Adataik szerint a 2449 regisztrált fertőzött hat százaléka volt 85 évnél idősebb, 25 százalékuk pedig 65-84 éves. De az is látható, hogy pusztán nagyobb létszáma miatt a 65 éven aluli korcsoport se ringathatja magát abba a hamis biztonságtudatba, hogy őket nem is fenyegeti a járvány. A 45-54 és az 55-64 éves korcsoport is 18-18 százalékban van a fertőzöttek között, és csupán az öt százalékuk fiatalabb 20 évesnél. Vagyis a fertőzöttek 28 százaléka 20-44 éves."
...
Végül jegyezzük meg, hogy a súlyos betegség az eddigi tapasztalatok alapján tartós egészségkárosodással járhat. Ahogy egy orvos forrásom fogalmazott: a súlyos kétoldalú tüdőgyulladás olyan visszafordíthatatlan károsodással is járhat, hogy ha túlélik, életük végéig oxigénre szorulnak, vagy soha többet nem tudnak már futni a busz után. Megterhelődik a szívük, lecsökken a várható életévek száma. Lehet, hogy fél évet fognak azon dolgozni a rehabon, hogy a vécéig el tudjon menni. "

A 444 teljes cikke itt
 
 • Like
Reagált: goyo

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon