Kielégítőek a Magyar Kormány koronavírus lassításával és a lakosság védelmében tett lépései?

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Kielégítőek a Magyar Kormány koronavírus lassításával és a lakosság védelmében tett lépései?

 • Igen

  Szavazat: 2 11.1%
 • Nem

  Szavazat: 16 88.9%

 • Összes szavazó
  18
 • Szavazás lezárva .
Swenson

Swenson

Új tag
2020 Március 18
10
3
3
Mátészalka
24 óra alatt 10 milliónál is több maszk érkezett Magyarországra
Három szállítógép hozta ezt a mennyiséget, és vele 900 liter fertőtlenítő folyadékot, valamint 24600 darab izolációs köpenyt.
-------------
nem a mennyiség... már csak a minőség a kérdés
No meg az is, hogy ebből mennyit küld más országoknak......nem, egyáltalán nem sajnálom, jusson belőle az egész világnak, hisz már tudjuk a gyógymódot: pálinkát kell inni.
 
goyo

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
2020 Február 24
17
16
3
nem a mennyiség... már csak a minőség a kérdés
Valóban a minőségük a kérdések kérdése.

Ahogy pénz lett benne, Kínában minden pénztárca, zokni és más ruhagyártó elkezdett maszkot gyártani.

Több mint 5000 új maszkgyártó cég kapott engedélyt, de az engedéllyel nem rendelkezők is elkezdték gyártani őket.

Ez természetesen pár visszaküldés után a pártot is elkezdte zavarni, ezért másfél hónappal ezelőtt lefoglaltak 31.000.000 -ot.

Mára állítólag több mint 100.000.000 hamis maszkot foglalt le a kínai kormány.

Az amerikai CDC elkezdte gyűjteni a hamis maszkokat, de teljesen értelmetlen feladatnak tűnik, hisz India és Ázsia több országa is tele kínai hamis, silány, vagy épp szennyezett maszkok már százmillióival.

Csak remélni merem, hogy a kínai hivatalok mára összeszedték magukat ezen a téren, mert egy 10.000.000-os szállítmánynál, Magyarországon ennek ellenőrzésére nincs sem megfelelő számú labor, sem ember.

Múlt heti videó arról, hogy a kínai hivatalos maszkgyártók 60%-a nem felel meg az elvárható higiéniai körülményeknek, ill. hogy a licenszeket csak pénz kérdése megvenni, ill. ha megvan a gyártók "megosztják" egymás között:

 
 • Like
Reagált: Mando
Mando

Mando

Új tag
2020 Február 27
24
3
3
Budapest
24 óra alatt 10 milliónál is több maszk érkezett Magyarországra
Három szállítógép hozta ezt a mennyiséget, és vele 900 liter fertőtlenítő folyadékot, valamint 24600 darab izolációs köpenyt.
-------------
nem a mennyiség... már csak a minőség a kérdés
Egy csodával határos portyázás margójára :mad:
gondolom ez (a fidesz-szavazóknál) teljesen rendben van!
------


Keletre küldték portyázni a minisztériumi tanácsadót. Végül olyan cégnél talált maszkokat, ahol az apja az egyik vezető

Húsz nappal a koronavírus magyarországi megjelenése után, március 24-én Orbán Viktor a repülőtéren fogadta az első nagyobb, Kínából érkező szállítmányt: 3 millió védőmaszk, százezer teszt és 86 lélegeztetőgép jött aznap.

„Jól néz ki” – mondta Orbán egy mellette álló férfinak, akit az érkezésekor könyökpacsival üdvözölt, majd köszönetet mondott neki az eszközökért:

„Hálásak vagyunk. Portyázzon tovább.”
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
Folytatódhat a találgatás, mi-miért történik, mi a cél? Meddig lehet még elmenni? EMBEREK! Miért nincs igény a tisztánlátásra vagy legalább elfogadható magyarázatra? :mad:

Átlátható tájékoztatás? egy VICC. nagyon rossz vicc.

-----------------
Az EMMI (Kásler) megtiltotta a kórházaknak, hogy a koronavírus ügyben nyilatkozzanak!

A Kásler Miklós vezette EMMI utasításba adta a kórházaknak, hogy a járvány ügyében ne nyilatkozzanak – írja a 444.hu.

Ezt Tóth Bertalantól tudta meg a portál, aki 91 magyarországi kórháznak tette fel ugyanazokat a kérdéseket, a járvány miatt felszabadított ágyakkal kapcsolatban. Mint az ismert: Kásler Miklós miniszter utasítására a fekvőbetegeket fogadó gyógyító intézményekben a közfinanszírozott ágyak 60 százalékát alkalmassá kell tenni a koronavírussal fertőzöttek ellátására. Az intézkedés végrehajtása nem kérésként, hanem parancsként érkezett: ezt mutatja, hogy az Emmit vezető miniszter kirúgta Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatóját, aki miniszteri biztos is volt az Orbán-kormányban, mert Kásler szerint nem szabadított fel elegendő ágyat az amputált betegekkel, agy- és gerincvelősérültekkel foglalkozó intézményben.

Tóth Bertalan közvetlenül a kórházakhoz fordult, többek között az alábbi kérdésekkel:
 • Hány ágyat kellett felszabadítani? (telephelyenként)
 • Hány beteget kellett hazaküldeni?
 • Hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk vírustesztet?
 • Tájékoztatták-e a betegek lakóhelye szerinti helyi önkormányzatot, hogy ellátásra szoruló személyek hazaszállítása történik?
Illetve rákérdezett, hogyan állnak védőfelszerelésekkel és az egészségügyi dolgozók tesztelésével. Az összes kérdését itt lehet elolvasni.

A 91 kórház közül egyik sem válaszolt, mindegyik az Operatív Törzshöz irányította a politikust. Az egyik válaszból kiderült, hogy nem maguktól utasították el a választ, hanem azért, mert erre kaptak utasítást a minisztériumtól. Az egyik kórház igazgatója ugyanis válaszában ezt közölte:

emmi.png


Ezután Pintér Sándorhoz és Kásler Miklóshoz, az Operatív Törzs irányítóihoz fordult, és nekik is elküldte a kérdéseit.

Ez április 20-án történt, de választ tőlük sem kapott.
 

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon