Korona vírus terjedése orvosoknál, nővéreknél

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Ha kis hazánkban is megjelenik a vírus, első körben a háziorvosok fognak kidőlni. döbbenten olvastam valahol, hogy az lesz a 'protokoll', hogy a háziorvos majd házhoz megy gyanús esetekben...
Az a szegény szerencsétlen háziorvos akkor esetleg veszélyeztetett lesz. Nem tudom, hogy fogják megoldani, hiába fényezi magát a Tisztiorvosi Hivatal, egyszerűen nem kapnak védőruhát, amiben a valóban fertőzött beteget elláthatnák, sőt, valójában védőmaszk beszerzése sem lehetséges, mert egyszerűen nincs, ráadásul még drága is, merthogy azt sem kapnak, sem maguknak sem az asszisztenseiknek! Ennyi :mad:
 
 • Wow
Reagált: Edina
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Ezt mindenkinek hallania kellene.
12:07 perctől egy magyarországi nővértől első kézből hallhatjuk, mi a valóság, nem csak az egészségügy dolgozók megvédésével, hanem a kormány kommunikációjával, és a magyarországi egészségügy állapotával.


"Hogyan akarnak minket megvédeni?
Az éjszakában az történt, hogy egyetlenegy szájmaszkot az orvossal nem tudtunk felvenni, egy nagyon súlyos beteg volt a kezünkben, nem volt maszk az osztályon. a koronavírus miatt se, nem tudtam felvenni maszkot! Szeretném megtudni, hogyan akarják megvédeni az ápolónőket?
...
Egy dolognak örülnek a núvérek, hogy végre az egészségügy előkerült, onnan hátulról. És most talán az emberek elkezdik felfogni, hogy milyen nagy baj van az egészségügyben. hogy végre felfogják, és kezdik látni a valóságot, hogy sokkal nagyobb baj van itt, mint ahogy ők gondolták. Ennek az egynek nagyon örül minden kollegám, hogy végre, végre valami történt, lehet, hogy ez a csúnya vírus kellett ahhoz, hogy felfogják az emberek, hogy Magyarországon nincs egészségügy. És oda kerül az édeasanyjuk, oda kerülnek a rokonok... túl élte, nem élte túl... na de könyörgöm ez nem így működik, ez minden emberről szól Magyarországon, legyen az fideszes, legyen az bárki. Minden nővér, nincs fideszes, nincs mszp-s, végzi a dolgát. Miért kellett eddig könyörögnünk a kormánynak a fizetésemelésért, azért hogy az egészségügyet rendbe rakják? És még most is magára hagyják az egészségügyi dolgozókat, húzták ezek az igát idáig is, na majd most is megoldják a problémát. Csak most már nem tudjuk megoldani a problémát. Most már nem lehet megoldani ezt a problémát. Ehhez most már a kormánynak be kell lépnie, csinálni kell valamit, mert hogy ha elszabadul a pokol, akkor nagy baj lesz."Ildikó, az ápoló története
(12:07.) – Én egy ápolónő vagyok, és nem hallom a kormánytól, hogy mivel akar minket megvédeni, de akar, azt hallom. Egy súlyos beteg volt az éjjel az osztályon, és nem volt az orvos számára egy maszk. Azon kívül kérdezném: hol van a veszélyességi pótlék? Hallottuk, van még két koronavírusos – ez a 16 ápolónőnél, ha 12-24 órán belül vannak meg az eredmények, hogy lehetett kijelenteni, hogy nincs bennük vírus? Kik lehettek a kórházukban, ha elkaphatták a vírust? Most is öt nővér esett ki az osztályról, és csak bérnővérekkel tudjuk ellátni a feladatot.
Tegnap 10 órakor elrendelték a látogatási tilalmat. Szombaton nappalos voltam. Könyörögni kellett az ambulanciára érkezőknek, hogy fertőtlenítsék a kezüket. Az urológián rendel viszont az orvos. Oda ők bemehetnek. Mi nővérek mivel a belgyógyászaton dolgozunk, fél méterre megyünk el előttük, simán vírushordozókká válhatunk. Tegnap este is kinn ültek a látogatók. Közben ki van írva a látogatási tilalom. Ők sem értik meg, mi történik. Fel kellene világosítani mindenkit, aki egy kórházba belép,, milyen veszélyeknek teszik ki a személyzetet.
 
 • Like
Reagált: Edina and Mando
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
A Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött koronavírussal
Az ATV információi szerint a Szent László Kórház gégészetén dolgozó egyik nővér is pozitív koronavírus-tesztet produkált. Erről tájékoztatást kértünk az operatív törzstől, amely megerősítette a hírt.
 
Nofre

Nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
2020 Február 24
82
1
8
Magyarországon miért titkos adat az egészségügyi dolgozók koronavírus fertőzöttsége?

Miközben Orbán Viktor szerint
„ma a legnagyobb feladat éppen az, hogy őket védjük, mert ők lesznek azok, akik a többieknek tudnak majd segíteni”.
Mindenhol a világon a koronavírus járvány legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudják kezelni a kórházak az intenzív ellátást igénylő fertőzöttek hirtelen jövő hullámát.

A működőképesség fenntartása a megfelelő mennyiségű lélegeztetőgép és egyéb eszközök mellett leginkább az egészségügyi dolgozókon múlik. (Lovas András, a Szegedi Tudományegyetem aneszteziológusa és intenzív terápiás szakorvosa nemrég elmagyarázta, egyetlen COVID–19-beteg felügyelete akár 30 fős stábot is igényelhet.)

A magyar egészségügy jelen pillanatban nem érte el az intenzív osztályok kapacitásának a határát, de a fenyegető veszélyt Orbán Viktor is pontosan látja. A miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában így vetítette előre az egészségügyre váró kihívást:
„Én úgy látom, hogy amikor a csúcsterhelés lesz – most még nem vagyunk itt –, tehát a járvány terjed, és a csúcs felé haladunk, a tetőpont felé haladunk, amikor oda el fogunk érni, akkor körülbelül a tízszeres terhelésnek lesz kitéve a magyar egészségügy, mint a normális, nem háborús, hanem békeállapotban szokott. Tehát egy tízszeres terhelést kell kibírnia az egészségügynek anyagban, ágyban, lélegeztetőkészülékben, orvosban, ápolónőben.”
Tiszta beszéd. Ahogy az is, hogy a kulcsszereplők, az egészségügyi dolgozók milyen veszélynek vannak kitéve.

Az interjú alapján legalább a veszélyt látja Orbán, ahogy a következményeket is. Ha ez így van, akkor miért nem tudunk mégsem semmit arról, hogyan sikerült teljesíteni eddig, a járvány még viszonylag csendes szakaszában megvédeni a frontharcosokat. Ha Orbán ezt nevezte „ma a legnagyobb feladatnak” az interjúban, akkor

miért titok Magyarországon az, hogy hány egészségügyi dolgozónk fertőződött meg a vírussal?
 
 • Like
Reagált: Edina
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
Kormányinfo - pár perce... ❗

Eddig 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg
– ezt kérdésre jelentette be Gulyás Gergely. A miniszter arról részleteket nem árult el, hogy pontosan hol és milyen gyógyítok betegedtek meg, illetve hogy milyen állapotban vannak.
 
Nofre

Nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
2020 Február 24
82
1
8
Az egészségügy elárulása
Cserben hagyja az amerikai kormány a frontvonalban dolgozókat. Külföldi sajtószemle: Dr. Eric J Topol, a Medscape főszerkesztőjének véleménycikke.
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
A tatabányai kórház 41 éves dolgozója halt meg koronavírus-fertőzésben

Bár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos elmondta, hogy életét vesztette egy 41 éves krónikus beteg is pénteken, Müller Cecília azt nem árulta el (vagy csak elfelejtette közölni?), hogy egy egészségügyi dolgozóról van szó. A kórház főigazgatója megerősítette az RTL Híradónak, hogy a munkatársuk halt meg.

Az RTL híradója kereste az EMMI-t, hogy erősítsék meg az egészségügyi dolgozó halálát, de a minisztérium csak annyit írt: az elhunytról tudható információkat az elhunytak listáján és a mai (szombati) sajtótájékoztatón közölték. :mad:
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
Egy pozitív hír, köszönjük! :love:

A hetvenéves, kultikus magazin legújabb lapszáma történelmi jelentőségű, hiszen az utóbbi 20 év számos kedvelt híressége után most egy ápolónő került a címlapra. Míg az egykori civil modellek – név nélkül – egy-egy népréteg képviselőit testesítették meg, Nagy Zsuzsi saját történetén keresztül oszt meg intim részleteket az egészségügyi dolgozók mindennapjaiból.

nok_lapja_apolono.jpg


A fiatal ápoló szerint a gonosz vírus furcsa jótette, hogy más megvilágításba helyezte a munkájukat, ezért veri fel a karanténvárosok csendjét az értük szóló taps és dal. Mint mondja, a legnehezebb a bizonytalanság. „Nem tudjuk, meddig tart, nincsenek rutinok, tíz beteg jól reagál valamire, kettő pedig nem. Küzdünk minden betegért, de közben az ismeretlennel harcolunk, mert még nincs arca az ellenségnek. Magunkra is nagyon kell vigyáznunk, hogy holnap megint dolgozhassunk” – meséli az ápoló V. Kulcsár Ildikó interjújában.
 
 • Like
Reagált: K.Péter
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
A koronavírus fertőzöttek 14 százaléka egészségügyi dolgozó

Megosztott néhány olyan adatot Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs „tájékoztatóján”, ami a napi jelentésekben nem szokott szerepelni. Ezek szerint a járvány kezdete óta 521 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal. Ez az összes eddigi beteg 14 százaléka.

254 egészségügyi dolgozó jelenleg is fertőzött. Ez az aktív esetek 16 százaléka.

266 egészségügyi dolgozó gyógyult meg, 1 hunyt el.

(forrás)
--------------------
ENNYIÉRT :mad: :

200 óra munka, alig több mint 100 ezer forint fizetés a János kórház koronaosztályán

Százezer forintot alig meghaladó összeget kapott egy ápoló áprilisi munkájáért, miután több mint kétszáz órát dolgozott a János kórház Covid-osztályán - írja a 24. A lapnak az érintett ápoló meg is mutatta a fizetéséről szóló SMS-t, de a cikk szerint a történet nem egyedi:
ezen az osztályon az áprilisi munkáért járó fizetések nettó 109 és 150 ezer forint között mozogtak.
Az ápolók mind azt várták, hogy megkapják az ígért 180 százalékos bért, ez azonban egyelőre nem történt meg. A János kórház koronaosztályára több helyről csoportosítottak át ápolókat és orvosokat, ők pedig májusban az alapfizetésüket kapták, nem az ígért 180 százalékos bért. A kórház azt ígéri, a következő hónapban megkapják azt, addigra azonban sokan nehéz helyzetbe kerülnek.

A legrosszabbul pedig azok jártak, akiknek márciusban két hetet karanténban kellett tölteniük. A 24-nek nyilatkozó ápolót március 13-án küldték karanténba, mert az osztályra fertőzött beteg került. A két hét leteltével aztán újra dolgozni kezdett, és ugyan azt az ígéretet kapta, hogy 100 százalékos táppénz jár, mert önhibáján kívül alakult ki helyzetért, és az áprilisi utalásban ez meg is jelent, májusban mégis az derült ki: nem 100, csak 60 százalék jár nekik, ezért a kórház a különbözetet levonta.

„Pedig már csak azért is megérdemelnénk a nagyobb fizetést, mert egész nap a védőfelszerelésben dolgozunk, ami nem egyszerű” – mondta a lapnak az ápoló: a maszkon kívül védőszemüveget, az egész arcot védő pajzsot, két kesztyűt és overallt viselnek az osztályon.
Az egészségügyi dolgozóknak 500 ezer forint külön juttatást is ígértek - Kásler Miklós a héten arról beszélt, ez nyáron érkezhet meg.

(forrás)
 

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon