Koronavírus és kutyák

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Miklós

Miklós

Új tag
2020 Február 25
13
13
3
Budapest
Adja Isten, hogy ez ne legyen igaz!

Hong-Kongban, az egyik koronavírusos idős hölgy kutyája elvileg továbbadta a vírust. 🐶

A kutyát az első vizsgálat alapján enyhén fertőzőnek találták, DE továbbra vizsgálatokra van szükség.

A cikk (a sok közül az egyik) angolul itt.


A WHO álláspontja szerint semmilyen háziállat nem fertőződhet koronavírussal.
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
Remélem nem igaz, a kutyak eleve "sokmindent hordoznak", influenzásak is lehetnek, de teljesen más vírustörzsekkel, amik az emberre nem veszélyesek, egymást viszont fertőzhetik. (legalábbis eddig).

Adja Isten, hogy ez ne legyen igaz!

Hong-Kongban, az egyik koronavírusos idős hölgy kutyája elvileg továbbadta a vírust. 🐶

A kutyát az első vizsgálat alapján enyhén fertőzőnek találták, DE továbbra vizsgálatokra van szükség.

A cikk (a sok közül az egyik) angolul itt.


A WHO álláspontja szerint semmilyen háziállat nem fertőződhet koronavírussal.
 
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
A kutyák nem fertőződhetnek meg a koronavírussal

Bár azt már bebizonyították a tudósok, hogy a kutyák nem fertőződhetnek meg a koronavírussal, ez még nem jelenti azt, hogy nem lehetnek veszélyesek gazdáikra.

Így védd a kutyádat (és magadat) járvány idején

Dr. Reményi Blanka állatorvos szerint fontos, hogy amennyire lehet kerüljük az állatokkal való kontaktust és semmiképp se simogassuk meg más házi kedvencét. A szőrön ugyanis megmaradhat a kórokozó, és így egy érintéssel bárkit megfertőzhet. Sőt a kutyák egymásra is átragaszthatják. Azt viszont egyelőre még nem lehet tudni, hogy a vírus mennyi ideig marad életben egy állat bundáján.

Éppen ezért a szakember azt tanácsolja, hogy akinek van, inkább a kertjében mozgassa le kedvencét, vagy menjen át valamelyik bizonyítottan egészséges ismerőséhez. Ha pedig ez nem megoldott, kerülje a nagyobb kutyás csoportokat és mindig használjon pórázt, hogy az állatok ne érhessenek egymáshoz.

A négylábúakra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint kétlábú társaikra, így az a legmegfelelőbb, ha tartják egymástól a 2 méteres távolságot és rendszeresen tisztálkodnak. Az állatok bundáját minden egyes séta után érdemes bőrfertőtlenítővel finoman végigtörölni. Erre semmiképp ne használjanak felülettisztító vegyszereket! Az állatorvosok a legalább 70% alkoholt tartalmazó törlőkendőket javasolják. Ezekkel egy percig kell letisztítani az állat testét, majd érdemes folyóvízzel leöblíteni.

 

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon