Koronavírus: Mikortól hirdethetnek karantént?

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Miklós

Miklós

Új tag
2020 Február 25
13
13
3
Budapest

Ha ilyenek az infektológusaink, milyen a felkészültség?

"Én úgy gondoltam ez el sem fogja érni Európát".

És mi vezetett erre a következtetésre drága 🐞?
Az első héten megjelent Kínán kívül.


A szomszédomtól többet tudok meg az ügyben.
 
 • Wow
 • Like
Reagált: Swenson and Mando
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Néztem ma (is) a tisztifőorvos sajtótájékoztatóját, az is vicckategória minden alkalommal (és nem csak a "tartalma").

 
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Ez egy nagyon fontos kérdés:
Vajon időben léptünk eddig a többi országhoz képest?

Csehország az első regisztrált koronavírusos beteg után a 16. napon rendelt el karantént.
Mit gondoltok, nálunk mikortól lesz kijárási tilalom? Magyarország most van a 15. napban.

-----
Európában Olaszország volt az első gócpont, ők még nem éltek át ilyet, érdemes itt megnézni a kumulált (összesített) SARS-adatokat, gyakorlatilag nem jött át Európába a betegség, nem is kapcsoltak időben. Az Index gyűjtése szerint több az első (római) fertőzés után az országos iskolabezárás 34, a kijárási tilalom 40 napjukba telt az olaszoknak. Ekkor már több ezer fertőzöttjük volt.

regisztralt_fertozesek_europa.png


Az olaszok egyetlen dologban voltak viszonylag gyorsak: miután rájöttek, hogy Lombardia gócpont lett, napokon belül lezárták az elsőként fertőzött kisebb településeket. Ez azonban, utólag úgy tűnik, kevés volt.

Ami durva, hogy bár időben nagyjából egybeestek a döntések – Európa március 10-e környékén kezdte felismerni, hogy nem játék a dolog –, a spanyolok és a franciák relatíve még náluk is lassabbak voltak, előbbiek 40., utóbbiak 50. napon túli intézkedésekkel. Norvégia is viszonylag későn lépett, jelenleg elég előkelő helyen vannak az egymillió főre jutó betegek számában.
Európa nagy részének, például a mi régiónknak viszont ha úgy vesszük, iszonyú szerencséje van azzal, hogy kicsit később érkeztek az első betegek (igazoltan és hivatalosan legalábbis), és akkor már Olaszország helyzetéből tudták, hogy muszáj a legkeményebb döntéseket meghozni. De azért azt is érdemes megfigyelni a grafikonokon, hogy az olasz-francia-spanyol hármasnál mennyivel később ívelt fel a fertőzöttségi görbe, sokkal tovább volt lapos, mint a többi országnál.
Az osztrákok, a csehek és a magyar kormány is tizenegykét napon belül reagált, iskolabezárásban, határzárban, rendezvények betiltásában is eléggé gyorsan léptünk a többiekhez képest.

intezkedesek_europa.png


Ami érdekes, hogy nálunk egy lépés jöhet még nagyjából: a kijárási tilalom. Itt írtunk róla, hogy ezt többen is meglépték már, csehek, osztrákok, olaszok, spanyolok például.
Érdemes megnézni a táblázatot, a leggyorsabban a csehek léptek, 16 nappal az első beteg után bevezették, az osztrákok három hetet vártak. A három súlyosan fertőzött nagy európai ország ebben is 40-50 napos reakcióidőket produkált.

MAGYARORSZÁG MOST A 15. NAPBAN VAN.

index.hu
 
 • Like
Reagált: K.Péter
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Ez egy nagyon fontos kérdés:
Vajon időben léptünk eddig a többi országhoz képest?

Csehország az első regisztrált koronavírusos beteg után a 16. napon rendelt el karantént.
Mit gondoltok, nálunk mikortól lesz kijárási tilalom? Magyarország most van a 15. napban.
Ha nem végeznek sokkal több tesztet, nem indokolt a karantén, mert nincs "elég" - igazolt - fertőzött :confused:
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
Ha nem végeznek sokkal több tesztet, nem indokolt a karantén, mert nincs "elég" - igazolt - fertőzött :confused:
A hivatalos magyar adatok nagyon megtévesztőek, sokan hihetik, hogy nálunk tényleg csak 73 fertőzött van, "remélem nem leszünk Olaszország-2"
 
Mando

Mando

Új tag
2020 Február 27
24
3
3
Budapest
„Egyre inkább a tömeges megbetegedések felé tartunk, napról napra egyre emelkedik a fertőzöttek száma” - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírusról szóló napi, online sajtótájékoztatón. Az ország bármely pontján felbukkanhat már a vírus, de területileg egyenletesen eloszlik. (Hogy hogyan, arról továbbra sem adnak tájékoztatást.)
Koronainfó: Nincs Magyarországon olyan gócpont, ami indokolná a kijárás korlátozását

mitől lenne, ha nem tesztelnek eleget. :rolleyes:


A vasárnapi sajtótájékoztató legfontosabb közlései
 • 49 koronavírusos beteget ápolunk a Szent László Kórházban, közülük 7-es szorulnak intenzív kezelésre – mondta Szlávik János. A Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint az intenzív osztályos betegek átlag életkora 66 év, a halottaké 69.
 • Már 3945 ember van hatósági házi karanténban, őket 19 ezernél többször ellenőrizték a rendőrök, 84 esetben pedig szabálysértési feljelentésre is sor került.
 • Mohács nem gócpont, jelentette ki Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon jelenleg nincsenek gócpontok, igazolt fertőzött betegekről országszerte van tudomásuk, azaz a vírus mindenhol jelen van.
 • A szegedi rektor fertőzöttsége miatt már 120 kontaktszemélynél kellett koronavírus-vizsgálatot végezni.
 • Nem a fertőzöttek száma, hanem a bekövetkezett fertőzések területi elosztása befolyásolja azt, hogy elrendelik-e a kijárási tilalmat.
 
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Ez az ábra nagyon tetszik! Remélem így már érthető sokaknak miért MARADJ OTTHON!

virus_terjedes_qubit.gif


Gif: SIOUXSIEW / XTOTL / Qubit
A gifet eredetileg a Spinoff nevű új-zélandi közéleti-popkulturális lap mikrobiológus szerzője és grafikusa készítette, a magyarországi viszonyokra aktualizált (tehát a belföldi repülést és a barbecue-zást kihagyó, azokat mással helyettesítő) fordítás a Qubit munkája.

Ebből a cikkből átvéve
 
K

krisztina28

Új tag
2020 Április 10
1
2
3
Nyíregyháza
otthoni karantén.jpg


Amikor pl. a férj vagy feleség otthoni karanténba kerül ( nem tudjuk pozitív vagy negatív), akkor a vele együtt élő családtagjai a kijárási szabályok betartásával elhagyhatják az otthonukat. Nagyon felelőtlennek tartom ezt a rendelkezést. Mivel nem tudjuk még, hogy pozitív vagy negatív. Szerintem ezen a rendelkezésen is kellene változtatni.
 
 • Like
Reagált: Nofre and Edina

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon