Koronavírus terjedése pl. egy szupermarketben

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Sokan mondják, hogy vásárolni márpedig kell, ez igaz. Ha tehetjük kerüljük a zsúfolt szupermarketeket,

nem kell ugyanis, hogy valaki kimondottan ránk köhögjön, elég, ha a „nyomait” ott hagyja a levegőben…

Ijesztő látvány, hogy egyetlen köhögéssel hogyan terjed egy "zárt" térben a koronavírus, és a részecskék mennyi ideig maradnak életben. Tudósok készítették a szimulációt, hogy tanulmányozzák a vírus terjedését. Egy beteg azután is megfertőzhet másokat, hogy elhagyta a helyiséget (egyszerre több betegről ne is beszéljünk).A kék részecskék az alacsonyabban, a sárgák a magasabban szállókat szemléltetik. Egy perc után nagyszámú részecske kering a bolti folyosón,
és a vírusfelhő tovább tör előre a helyiség következő szakaszára. A felhő újabb felhőt eredményez, mindezt két perc elteltével (nlc).
Ville Vuorinen, a finn Aalto egyetem professzora nyilatkozott a BBC-nek:

„Az előzetes eredmények azt feltételezik, hogy a vírust terjesztő légrészecskék hosszabb ideig maradnak a levegőben, mint azt eredetileg hitték, ezért fontos, hogy kerüljük a zsúfolt, zárt tereket. Ezzel csökkenthető a légúti fertőzés kockázata, mely továbbra is a koronavírus terjedésének legfőbb útja.
Olyan ritkán menjünk ilyen helyekre, amennyire csak lehet, és minél kevesebb ideig tartózkodjunk ott.
---
Néhány boltot lerohantak a húsvéti vásárlók
Néhány meglepő helyen viszont alig voltak. az index megnézte, vajon az emberek megtartják-e a távolságot a bevásárlásnál. (nem)

1586506293890.png

nlc.hu / index.hu
 
Utoljára módosítva:

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon