Koronavírus teszt ára

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

goyo

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
2020 Február 24
17
16
3
A WHO nemreg tartott sajtotajekoztatoja szerint ok $5 alatt adjak, igy

a koronavirus teszt ara 1,540 Ft koruli (mai arfolyamon) 💰

Elmondtak, hogy termeszetesen masok is gyartanak teszteket mas arakon.
 
Mando

Mando

Új tag
2020 Február 27
24
3
3
Budapest
"Nyálból is kimutatható a koronavírus, állítja egy friss kutatás (444.hu)
Egy hongkongi kutatócsoport eredményei alapján úgy tűnik, az ember nyálából is kimutatható az új típusú koronavírus, ami jelentősen megkönnyítheti a fertőzöttek kiszűrését."
---
Nem tűnik gyorstesztnek, de érdekes. (eredeti közlemény)
 
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Egy érdekes cikk, vajon lehetséges lenne megvalósítani az elméletet?
------------

Koronavírus: az egész ország tesztelhető lenne pár nap alatt

Ma már nem kérdés a világ tudományos közösségében, hogy az új típusú koronavírus-járvány megfékezése csak tömeges tesztelés segítségével megoldható. E módszer következő lépése, hogy a fertőzöttnek bizonyult embereket el kell különíteni, fel kell deríteni a kontaktjaikat mindaddig, míg nem sikerül megtörnünk a fertőzési láncot.

Megoldandó kérdések
A PCR-minták poolozását egyébként rutinszerűen alkalmazzák laborokban, ha spórolni akarnak az idővel és a költségekkel. A haifai kutatók kimutatták, hogy akár 64 ember mintáját is megbízhatóan lehet együtt elemezni, a teszt megbízhatósága gyakorlatilag nem csökken.
A számításaink szerint a 10 milliós magyar lakosság teszteléséhez 200 PCR-készülékre lenne szükség, ami rendelkezésre áll az országban. Ha ezeket a gépeket elosztjuk, és három műszakban működtetjük őket, végigszűrhető a magyar lakosság elvileg egy, a gyakorlatban inkább kettő-négy nap alatt
– érvel Török Ákos. Vagyis a terv szűk keresztmetszete nem a PCR-gépek száma, inkább a PCR-szűréshez szükséges szakmai folyamatok megvalósítása ilyen volumenben, a logisztika, az emberek elérése, a minták levétele és szállítása, illetve a pozitív találatok esetén szükséges intézkedések megvalósítása. Török Ákos szerint ennek a gyakorlati lépésein most dolgoznak. Sok kérdés vár még megoldásra, amit a kutatók az állami szervekre bíznának. Ezek közül néhány:
 • Hogyan lehet megszervezni több millió ember mintavételét úgy, hogy eközben fenntartsuk a biztonságos elkülönítésüket?
 • Hogyan lesz elegendő mennyiségű mintavevő eszköz minden állomáson?
 • Hogyan jutnak el a minták az elemzést végző laborokig?
 • Hogyan lehet működtetni gyakorlatilag folyamatosan a gépeket, lesz-e megfelelő munkaerő ehhez?
 • Hogyan oldható meg a mintát adó emberek azonosítása, értesítése, a számukra rendelt karantén megvalósítása az adatvédelmi szabályok betartásával?
(index)
 
Swenson

Swenson

Új tag
2020 Március 18
10
3
3
Mátészalka
A WHO nemreg tartott sajtotajekoztatoja szerint ok $5 alatt adjak, igy

a koronavirus teszt ara 1,540 Ft koruli (mai arfolyamon) 💰

Elmondtak, hogy termeszetesen masok is gyartanak teszteket mas arakon.
Magyarországon is meg lehet csináltatni magánúton, de 25-30 ezer körüli az ára (már lehet, hogy több). Amennyiben lenne gyors teszt, és azt belőnék úgy kb. ötezer forintra, ami otthon is elvégezhető, nagyon sokan megvennék, de így.....Nem pusztán azért lenne jó egy megközelíthetően normális adat a fertőzésekről, hogy ki kivel léphet kapcsolatban, hanem a járvány lezajlása után kutatási szempontból. Így értelme sincs a terjedés, a fertőzöttség későbbi vizsgálatának.
 
Erzsébet

Erzsébet

Új tag
2020 Április 6
1
1
3
Zalaegerszeg
Miért nem lehet olcsóbban megoldani a tesztelést, vagy miért nem lehet rendelni gyors tesztet, ha valaki szeretné tudni, hogy nem vírushordozó-e?
 
 • Like
Reagált: Mirtillcica
Swenson

Swenson

Új tag
2020 Március 18
10
3
3
Mátészalka
Miért nem lehet olcsóbban megoldani a tesztelést, vagy miért nem lehet rendelni gyors tesztet, ha valaki szeretné tudni, hogy nem vírushordozó-e?
 
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
előbb-utóbb lesz 'háziteszt' is - persze a megbizhatósága kérdéses (lesz). Ha az ember megengedheti magának, hogy többször nyúljon a zsebébe és ne túl mélyre lesz rá bőven kereslet, hogy megérje a gyártó(k)nak.
 
 • Like
Reagált: Swenson

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon