Koronavírus tesztek száma országonként

Mirtillcica

Mirtillcica

Új tag
2020 Február 27
28
19
3
Gödöllő
Magyarország túl kevés tesztet végez, és kifejezetten rosszul áll a vírusos esetek felderítésében

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint március 20-án, pénteken négyre nőtt Magyarországon a koronavírussal fertőzött elhunytak száma, miközben azon a napon hivatalosan 85 fertőzöttről lehetett tudni (szombatra a szám 103-ra nőtt). A szomszédos Ausztriában ezzel szemben 1646 volt az igazolt fertőzöttek száma azon a napon, amikor elérte a négyet az elhunytak száma. Vagyis Ausztriában átlagosan 19-szer több igazolt esetet tártak fel, mint nálunk, mire beütött a negyedik haláleset.

Ennek alapján kijelenthető: túl kevés tesztet végzünk, és joggal feltételezhető, hogy sokkal elterjedtebb a virus, mint gondolnánk. :mad:

2020. március 21: +440, a maiakkal összesen 3447.

olvasd tovább qubit
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
18
6
3
Budapest
???... :mad:

Toldys diák: Negatív tesztekkel kiengedték a testvéremet, aztán felhívták, hogy többször pozitív is lett

Három negatív teszt után hazaengedték a testvérét a kórházból, azonban szombaton felhívták: a szerdai és csütörtöki tesztje pozitív, vonuljon házi karanténba.

"A testvéremet (a bátyját, akinek szintén pozitív lett a koronavírusztetje) kiengedték csütörtökön, mert lett három negatív tesztje, a vasárnapi, a hétfői és a keddi. De tegnap (a videót vasárnap publikálta, így szombatról van szó a videóban) felhívta az ANTSZ, hogy lett két pozitív tesztje is, a szerdai és a csütörtöki, és hogy vonuljon házi karanténba, meghatározatlan ideig. Egészen addig, amíg nem lesz egy negatív tesztje. De hogy mikor veszik le ezt a mintát és hogy mikor csinálnak neki újra tesztet, azt nem tudták megmondani."

"Közben anyát átvitték egy másik szobába, ahol van négy fertőzött. Holnap csinálnak vele egy tesztet, és megröntgenezik a tüdejét is. Ha minden rendben van, akkor holnap hazaengedik."
 

Felhívás

  • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

    A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon