Koronavírus tesztek száma országonként

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Magyarország túl kevés tesztet végez, és kifejezetten rosszul áll a vírusos esetek felderítésében

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint március 20-án, pénteken négyre nőtt Magyarországon a koronavírussal fertőzött elhunytak száma, miközben azon a napon hivatalosan 85 fertőzöttről lehetett tudni (szombatra a szám 103-ra nőtt). A szomszédos Ausztriában ezzel szemben 1646 volt az igazolt fertőzöttek száma azon a napon, amikor elérte a négyet az elhunytak száma. Vagyis Ausztriában átlagosan 19-szer több igazolt esetet tártak fel, mint nálunk, mire beütött a negyedik haláleset.

Ennek alapján kijelenthető: túl kevés tesztet végzünk, és joggal feltételezhető, hogy sokkal elterjedtebb a virus, mint gondolnánk. :mad:

2020. március 21: +440, a maiakkal összesen 3447.

olvasd tovább qubit
 
E

Edina

Új tag
2020 Február 26
26
9
3
Budapest
???... :mad:

Toldys diák: Negatív tesztekkel kiengedték a testvéremet, aztán felhívták, hogy többször pozitív is lett

Három negatív teszt után hazaengedték a testvérét a kórházból, azonban szombaton felhívták: a szerdai és csütörtöki tesztje pozitív, vonuljon házi karanténba.

"A testvéremet (a bátyját, akinek szintén pozitív lett a koronavírusztetje) kiengedték csütörtökön, mert lett három negatív tesztje, a vasárnapi, a hétfői és a keddi. De tegnap (a videót vasárnap publikálta, így szombatról van szó a videóban) felhívta az ANTSZ, hogy lett két pozitív tesztje is, a szerdai és a csütörtöki, és hogy vonuljon házi karanténba, meghatározatlan ideig. Egészen addig, amíg nem lesz egy negatív tesztje. De hogy mikor veszik le ezt a mintát és hogy mikor csinálnak neki újra tesztet, azt nem tudták megmondani."

"Közben anyát átvitték egy másik szobába, ahol van négy fertőzött. Holnap csinálnak vele egy tesztet, és megröntgenezik a tüdejét is. Ha minden rendben van, akkor holnap hazaengedik."
 
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Vihar előtti csend :(

A kelet-európai járványhelyzetről adtak hírt a Guardian budapesti és krakkói tudósítói. Mint írják, félő, hogy a teszthiány miatt hirtelen ugrásszerűen nőni fog a fertőzöttek száma, illetve attól is sokan tartanak, hogy a járványvédelmi intézkedések még jobban aláássák a demokráciát az Európai Unió keleti szélén.

Csatolás megtekintése 51
kelet_europa_esetszam.jpg

Az az aggasztó feltételezés sem alaptalan, hogy a kis esetszámot az elenyésző tesztelés magyarázza: ahogy eleinte az Egyesült Államokban, ezekben az országokban is csak a tüneteket mutatóknak és más okból nagyobb kockázatúnak tartott pácienseknek tartalékolják a teszteket. Magyarországon negyedannyi tesztet végeztek (a mai napig több mint 12 ezret a hivatalos tájékoztatás szerint), mint a szomszédos Ausztriában, bár a népesség ott kisebb.

Az Egyesült Királyságban, ahol igencsak gondot okoz a korai tesztelés elmaradása, több szűrést végeztek egymillió lakosra vetítve, mint a legtöbb kelet-európai országban. Walkernek egy budapesti kórházban dolgozó, neve elhallgatását kérő orvos azt mondta,

„a kis esetszámnak természetesen nagyon sok köze van ahhoz, hogy kevés tesztet végeznek. Egy kollégám koronavírusos tünetekkel öt napja van otthon, és még mindig nem szűrték.”

A tudósítónak nyilatkozó fővárosi kórházi orvos is azt mondta, hogy még mindig nincs elegendő védőfelszerelésük. Bár a beszélgetésük idején még csak 343 igazolt eset volt Magyarországon (ma, vasárnap 408), az orvos azt mondta, hogy még azoknak is csak szűkösen jut a felszerelésből, akik a koronavírusos betegekkel foglalkoznak. Mint mondta, csak azok az orvosok viselhetik a valódi védelmet nyújtó FFP2 maszkokat, akik legalább egy órát foglalkoznak koronavírus-fertőzöttekkel. Akik egy óránál kevesebbet vannak velük, csak egyszerű sebészmaszkot kapnak Walker információi szerint.

Demokráciahiány

A hatóságok eközben több országban igyekeztek elnémítani azokat az egészségügyi dolgozókat, akik aggasztó dolgokat osztottak meg a nyilvánossággal: Lengyelországban egy kórházigazgató elbocsátott egy nővért, mert a Facebookon nyíltan írt a létfontosságú eszközök hiányáról és működési szabálytalanságokról.

További részletek itt
 
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Vihar előtti csend :(

egy budapesti kórházban dolgozó, neve elhallgatását kérő orvos azt mondta,

„a kis esetszámnak természetesen nagyon sok köze van ahhoz, hogy kevés tesztet végeznek. Egy kollégám koronavírusos tünetekkel öt napja van otthon, és még mindig nem szűrték.”
És ehhez mit szólsz a fentiek tükrében? ld. lenti video: 0:45 a kérdés... és a válasz!
Ha valaki csak az esetszámot nézi erre a (szerintem alaptalan) következtetésre juthat. Én egy mezei humanoid vagyok, és elképzelni sem tudom, miben reménykednek? Nagyon csodalkoznék, ha nem robbanna be nálunk is, mint mindenhol :unsure:

„Úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk” - mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője. Jakab szerint az esetszámok nem emelkednek olyan drasztikusan Magyarországon, matematikai modellek szerint sikerülhet a megbetegedések számát az egészségügyi ellátórendszer kapacitásán belül tartani.

 
Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Hát ez óriási! :mad:

A románoknál kiderült az összefüggés: több teszt, több új fertőzött, csökkentették is a számot
Ahogy megint kevesebb vizsgálatot végeztek, csökkent az új fertőzöttek száma is.

Két napig ment a több tesztelés, aztán hirtelen bezuhant a vizsgálatok száma, vasárnap és hétfőn megint kevesebb tesztet végeztek. Azonnal be is jelentették, hogy Romániában második napja csökken az új koronavírusos fertőzések száma.
 • szerda: 1955 teszt/215 új beteg
 • csütörtök: 1874 teszt/278 új beteg
 • péntek: 3174 teszt/445 új beteg
 • szombat: 4435 teszt/430 új beteg
 • vasárnap: 2531 teszt/251 új beteg
 • hétfő: 2346 teszt/193 új beteg
továbbiak itt
 
Mando

Mando

Új tag
2020 Február 27
24
3
3
Budapest
Hát ez óriási! :mad:

A románoknál kiderült az összefüggés: több teszt, több új fertőzött, csökkentették is a számot
Ahogy megint kevesebb vizsgálatot végeztek, csökkent az új fertőzöttek száma is.
A kezdetektől nagyon kevés tesztet végeznek nálunk. Hogy lehet így bármit tervezni? Csak találgat(hat)nak, hogy mikor lesz "tetőzés". A fertőzöttek viszonylag alacsony száma semmit nem jelent ebből a szempontból - nem nyugtat meg, hogy ezt is mondják.
 
Mando

Mando

Új tag
2020 Február 27
24
3
3
Budapest
Vége a nagy országos szűrésnek, és elég nagy a minta, hogy reprezentatív legyen

Május 16-án befejeződött a nagy, országos, reprezentatív koronavírus tesztelés, amelyet négy orvosi egyetem és a KSH közösen szervezett. A résztvevők jól leképezik a 14 év feletti magyar lakosság összetételét, és bőven elég sokan voltak ahhoz, hogy az adatokból bátran általánosítani lehessen.
Összesen 17787 főt választott ki a KSH, és közülük mintegy 10600 főtől tudtak a szakemberek levenni mintát. A cél az volt, hogy legalább 10500 főt ellenőrizzenek, ez tehát sikerült.
A megkeresett emberek legnagyobb aránya Pest, Veszprém és Nógrád megyében vállalta a tesztelést (75 százalék), míg a legegyüttműködőbb lakossága a nagyvárosok közül Salgótarjánnak volt (77 százalék).
Vizsgálják azt is, hogy a tesztelt személyek közül hányan fertőzöttek, illetve azt is, hogy hányan átfertőzöttek. Utóbbi azt jelenti, hogy már nem betegek, és nem is tudják tovább adni a vírust, de korábban hordozták magukban. Az első tesztet a garatból vett mintán, a másodikat vérmintán végzik.
Az adatok összesítésére május végéig még várni kell, de a részeredmények alapján az ország lakosságának csak nagyon elenyésző részét érintette a koronavírus. Az első 8276 tesztelt emberből csak kettő volt koronavírusos. A vérvételen alapuló, átfertőzöttséget vizsgáló tesztek közül eddig 1524 ember eredménye van meg, közülük 9 főnél állapították meg, hogy korábban koronavírusos volt. E részeredmények alapján valahol 22 és 92 ezer fő között lehet azok száma Magyarországon, akiken eddig átment a vírus, de ha az összes teszteredmény elkéeszül, akkor sokkal pontosabb adatok állnak majd rendelkezésre.
A nagy országos tesztelést szeptemberben megismétlik. A magyarországi reprezentatív vizsgálatban különlegesen sokan bizonyultak együttműködőnek, a tesztet vállalók aránya bőven a hasonló európai vizsgálatok átlaga felett volt. (444.hu)
------------------------
Érdemes továbbra is odafigyelni, itt egy - szerintem - jól összeszedett kérdés-válasz a lehetséges helyzetekre:

Mennyire legyünk bátrak most, hogy ránk szakadt a szabadság?
 

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon