Magyarország miért nem közöl területi adatokat a fertőzésekről?

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Nálunk szenzitív adat az, amit minden európai ország közöl! Miért?
A területi adatokon kívül, Magyarország miért nem hozza nyilvánosságra a fertőzöttek nemét és korát?


Közben 50-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, ami (minimum) azt jelenti, hogy valójában 500-1000 fertőzött lehet Magyarországon, és számuk napról napra többszöröződik.
Legalább megyékre bontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen - az egészen apró területű államokat nem számítva - abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.
--------------------

"Azt gondolom, hogy változatlanul tiszteletben tartjuk a betegeknek a személyiségi jogait. Nem hiszem, hogy helyes volna az, hogy ha adatok alapján lekövethető volna egy beteg"

- válaszolta Müller Cecília, országos tisztifőorvos, miután az Index után a HVG újságírója is megpróbálta megtudni az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a többi európai országhoz hasonlóan Magyarország miért nem közöl területi adatokat a fertőzésekről, illetve miért nem hozza nyilvánosságra a fertőzöttek nemét és korát.

Müller Cecília szerint ezek szenzitív adatok, és senki nem szeretné, ha ezekre az adatokra bárki fényt derítene. Több országban viszont részletes adatokat közölnek a fertőzésekről:
olaszorszag_teruleti_eloszlas.png

A területi adatokat egyébként több környező országban is nyilvánosak.
 • Szlovákiában legalább régiós szinten közlik a fertőzéseket, de sokaknál az állampolgárság, az életkor és a nem is ismert, míg pár esetben a fertőzés eredetetét is megjelölik.
szlovakia_teruleti_adatok_wiki.png

 • Lengyelországban régiók szerinti bontásban láthatóak az adatok.
 • Romániában se titkolják a fertőzöttek korát, nemét, lakhelyét, és
 • Csehország adatai is egészen jól böngészhetőek.
Az első 16 esetről itthon is egész sok információt adtak, ezért is érthetetlen, hogy az utóbbi napokban már csak a fertőzöttek számával frissítik a kormányzati oldalt.
 
Utoljára módosítva:
 • Like
Reagált: Edina and Ildikó
K.Péter

K.Péter

Új tag
2020 Március 17
14
7
3
Budapest
Oroszországban (!!!!) 46 területre lebontva lehet megnézni, hogy a hivatalos adatok szerint hol hány fertőzöttet regisztráltak.
Az adatokat ezen a térképen lehet elérni, ahol amúgy a világ többi országának viszonylag friss adatai is megtekinthetőek (Венгрия - még tegnapi számokkal...).

oroszorszag_koronavirus_fertozes_teruleti_adatok-1.png
 
ilüf

ilüf

Új tag
2020 Március 18
3
4
3
csongrád
Köszi, hasznos oldal!
Egyébként ez nem a kormány feladata lenne?
hmm..szerintem ez ilyen félhivatalos oldal, csak a kormány top prioritásnak a pánik megelőzését tartja, talán lehetne ennél felnőttebnek kezelni a lakosságot, bár a FB-on a kommenteket elnézve, lehet, hogy van abban igazság, amit a kormány csinál. Szóval, hogy sokan, úgy tűnik, tényleg nem biztos hogy képesek, az önálló, racionális gondolkodásra és cselekvésre.
 
 • Like
Reagált: Mirtillcica
ilüf

ilüf

Új tag
2020 Március 18
3
4
3
csongrád
Köszi, hasznos oldal!
Egyébként ez nem a kormány feladata lenne?
Most nézem, már erre az oldalra is föltették a térképet. Hivatalos ez, de nem akarják, hogy az emberek ezen pórógjenek és rohangáljanak az országban a járvány elől, azt jól szétszórják a fertőzést. Mert már most is van egy ilyen tendencia. Idővel, ha fölmennek a számok, lehet átvesszük a taiwani, déloreai módszert, és nyilvánosságra hozzák az új fertőzöttek GPS és bankkártya használat adatait, hogy az emberek elkerülhessék az általuk érintett helyeket. Mert vannak vizsgálatok, amik arra mutatnak, hogy bizonyos felületeken kemény napokat túlélhetnek a vírusok https://virusforum.hu/legfrissebb-koronavirus-statisztika/ Feltételezett vírustúlélési idők
 

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon