Magyarországi előrejelzés a vírus terjedésére: április 3-ra elfogynak a bevethető lélegeztetőgépek

 • Miért szükséges magánfórum, nem elég a Facebook, Twitter stb. ?

  A Twitter jelenleg alkalmatlan hosszabb írások, több média egyszerű közzétételére.
  A Facebookról néhány - akár automatizált - fel/bejelentéssel lekerülnek üzenetek, oldalak, gyakran indokolatlanul, robotok által nem egyszer emberi ellenőrzés nélkül, különös tekintettel a kisebb "egzotikus" nyelvvel rendelkező országok bejegyzéseire.
  Itt NEM. Bővebben az adatvédelmi tájékoztatóban.

  A szólás és sajtószabadság – a vészterhes koronavírus időszakban - a legfontosabb alkotmányos emberi jog, amely életeket menthet.
  A Magyar Kormány által közzétett tájékoztatást JELENLEG nem tartjuk kielégítőnek. Ezért készült ez a nonprofit portál.

Mirtillcica

Mirtillcica

Tag
2020 Február 27
36
21
8
Gödöllő
Az alábbiak azért is nagyon riasztóak, mert az előzetes bejelentés ellenére nem zárják le a repülőtereket, az emberek továbbra is járklának, és nagyon sokan!
Lehet, hogy a turisták eltűntek (mert ugye hallgattak a józan eszükre, és hazamentek, vagy lemondták a foglalásaikat.), de a magyarok nem. Sokan sétálgatnak, vásárolgatnak, intézik az elmaradt ügyeiket, örülnek, ha nem kell bemenni dolgozni. De nem, otthon nem maradnak :mad:
Legalábbis én ezt láttam.
Már sok helyen van katasztrófa, tisztán látható, hogyan terjed a vírus, nálunk, mintha csodára várnánk, még mindig azt hisszük, minket ez nem érint, hiszen csak pár esetünk van. Emberek ébresztő! Nagyon hamar az lesz, mint Olaszországban, Spanyolországban... Miért kell utólag csodálkoznunk, hogy erre aztán nem számítottunk? Miért mondja az a tisztifőorvos, hogy nem kell maszk? Miért nem zárták le a repteret, ahogyan bejelentették? És miért nem rendelnek már most el kijárási tilalmat, hogy ha az önkarantén nem megy, akkor hatóságilag fékezzék, lapítsák azt a görbét, amiról már napok óta hallani? Ők szakemberek, tudniuk kellene "olvasni" a nehéz helyzetben lévő országok statisztikai adataiból. Tényleg mi is az orvosok nyakába rakjuk még azt, hogy dönteni kelljen, ki maradhat életben?

A cél az, hogy az aktuális megbetegedések száma ne haladja meg az egészségügy teljesítőképességét. Ha nincs egyszerre túl sok beteg, a betegek jobb ellátást kaphatnak, és a halálozási ráta is alacsonyabb lesz. Ehhez azonban időt kell nyernünk.

Olvassátok, értelmezzétek (a teljes cikk az alábbi címre kattintva érhető el):

Ha ilyen ütemben terjed a vírus, április 3-ra elfogynak a bevethető lélegeztetőgépek Magyarországon

Mondhatnánk, hogy napi néhány új beteg megjelenése nem túl riasztó, hiszen ha így folytatjuk, a fertőzöttek száma szép lassan fog növekedni, egészen addig, amíg az első fertőzöttek eseteit le nem lehet zárni (mert meggyógyultak, vagy meghaltak), és onnantól az aktuális esetszám stabilizálódni fog 63 körül (úgy számoltam, hogy 3 héttel a kimutatás után le lehet zárni minden esetet). A betegek körülbelül 20-30 százalékának van szüksége intenzív osztályon való kezelésre és 10 százalékának lélegeztetőgépre. Ez azt jelenti, hogy az ország összes kórházának összesen 6 lélegeztetőgépet kellene biztosítania a koronavírusos betegek számára a jövőben. Lehet szidni a magyar egészségügyet, de azt talán mindenki belátja, hogy ezzel még megbirkózna. Ilyen szép lenne a jövő, ha senki nem találkozna senkivel, és az új eseteket csak az okozná, hogy naponta 2 ember hazajön külföldről betegen, és nem szűrik ki a határon. Akkor lenne ilyen a járvány terjedési üteme, ha senki nem fertőzne meg senkit.

Egészen más viszont az előrejelzés!
Napi 3 új esettel számolva április 3-án 70 körül fog tetőzni a regisztrált fertőzöttek száma, és utána 63 körül stabilizálódik. Az 1,4-es növekedési rátával viszont azt kapjuk, hogy ezen a napon már több mint 19 ezer fertőzött lesz, és csak néhány lezárt eset, és valamikor a nap végére elfogynak a szabad lélegeztetőgépek (2000 lélegeztetőgéppel számolva, Orbán Viktor miniszterelnök múlt péntek esti bejelentése alapján). Összehasonlításképpen: Kína 9 nap alatt ért el hasonló esetszámot, Olaszország másfél hónap alatt. Vagyis áprilisban már hasonló helyzet lehet itthon is, mint most Olaszországban, ahol az orvosoknak választaniuk kell, hogy melyik betegnek adják a lélegeztetőgépet.

Az exponenciális növekedés józan ésszel nehezen felfogható folyamat: eleinte lassú, majd robbanásszerűen felgyorsul. Talán könnyebb megérteni, ha azt a kérdést teszem fel: ha ma a lélegeztetőgépeknek csak a fele foglalt, akkor hány nap múlva fogynak el a szabad lélegeztetőgépek? A helyes válasz: 2.


elorejelzes_aprilis_3.jpgForrás: Qubit
 
Utoljára módosítva:
 • Like
Reagált: Ildikó

Felhívás

 • A VirusForum.hu mindent megtesz a leghitelesebb vírusokkal - így a koronavírus megelőzés védekezés és gyógyításával - kapcsolatos információk tényszerű közléséért. Az oldalon bárki ingyenesen regisztrálhat, illetve hozzászólhat. Ennek következtében fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldal bármely részén közétett esetleges helytelen információiért.

  A portálon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kövess a Facebookon