Koronavírus fertőzés

Az elmúlt 9 napban 33 országban jelent meg a koronavírus

Az utóbbi napokban Európában és a Közel-Keleten jelentek meg az új esetek. Az egyes régiókban Irán és Olaszország áll a kitörések középpontjában. Közben az Egyesült Államok és Thaiföld is bejelentette az első koronavírus halálesetét.

Irán február 19-én jelentette be első esetét, Olaszország február 22-én jelentette be első koronavírus halálozást.

Iránban a fertőzöttek száma 593, 43-an vesztették életüket. Az adatok szerint jelenleg 423 az aktív fertőzött és 123-an gyógyultak meg és nincs kritikus állapotú beteg.

Olaszországban a fertőzöttek száma meghaladta az ezret, jelenleg 1128, a haláleseteké 29. 1049 az aktív fertőzött, melyből 105-en vannak kritikus állapotban. Összesen 50-en gyógyultak meg.

Az elmúlt kilenc napban, február 21-től napjainkig 33 ország jelentette be első koronavírus esetét:

Libanon, Omán, Izrael, Afganisztán, Görögország, Dánia, Ausztria, Észtország, Románia, Észak-Macedónia, Grúzia, Pakisztán, Norvégia, Spanyolország, Brazília, Algéria, Svájc, Horvátország, Bahrein, Kuvait, Ecuador, Luxemburg, Izland, Monaco, Mexikó, Nigéria, Új Zéland, Hollandia, Észak-Írország, Fehéroroszország, Litvánia, Katar, Írország.

Világszerte egyre több a tiltás és lezárás

Washington államban hunyt el az első koronavírusos amerikai

Az Egyesült Államok bejelentette első koronavírusos halálesetét – az elhunyt egy 50 éves washington állambeli férfi, akinek egyéb egészségi problémái is voltak.

Donald Trump amerikai elnök egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az amerikaiaknak nem szabad pánikba esni, és bár az USA-ban több koronavírus-eset “valószínűsíthető”, a kockázat továbbra is alacsony egy átlagos ember számára.

Thaiföld első koronavírus-halálesete

Egy 35 éves férfi halt meg az új koronavírus miatt Thaiföldön – jelentette az ország közegészségügyi minisztériuma.

Dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai szóvivő elmondta, hogy a thai állampolgár dengue-lázban szenvedett, mielőtt a koronavírust elkapta, halálát többszörös szervi elégtelenség okozta.

Thaiföldön jelenleg 42 megerősített eset van.

Mirtillcica
  • Mirtillcica
    Mirtillcica
  • 2020.03.01.
Most járunk 67 országnál (elvileg ezek közül hétben meggyógyult mindenki), és az országokból 33 'új', kilenc napon belüli... :(, illetve azóta még több több... Dominikai Köztársaság és Csehország eddig nem volt
M