Koronavírus fertőzés

Helyben fertőződhetett meg a Németországban ápolt beteg

Nem Kínában, hanem helyben, Bajorország tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél – jelentették kedden német hírportálok a tartományi hatóságok közlése alapján.

A 33 éves német férfi megbetegedése lehet az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. A bajorországi beteg stabil állapotban van, láztalan. Egy autóipari beszállító cég, a Magyarországon is tevékenykedő Webasto munkatársa. Egy kínai kolleganője fertőzhette meg, aki részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában, a München melletti Stockdorfban január 19-től 22-ig.
A sanghaji nő szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt.

Franciaország: súlyos állapotú a negyedik megerősített beteg

18:57 – A negyedik koronavírussal fertőzött egy 80 éves férfi, aki turistaként, Hubei tartományból érkezett Franciaországa. Állapota súlyos, jelenleg egy párizsi kórházban ápolják – mondta Jerome Salomon, francia országos tisztifőorvos.

Tajvan két további Koronavírus-fertőzöttet erősített meg

15:57 – Mindkét beteg 70 éves, Vuhanban élnek, Tajvanra turistaként érkeztek. Egyiküknél sem alakult ki tüdőgyulladás, mindkettejük állapota jelenleg stabil.

Thaiföldön 14-re emelkedett a megerősített fertőzések száma

08:12 – Az összes fertőzött kínai, a hat új esetből öten egy családba tartoznak, akik a kitörés epicentrumában lévő Hubei tartományból érkeztek. A hatodik ember Kína, Chongqing tartományából való – közölte a thaiföldi közegészségügyi minisztérium. Az összes kínai állampolgárt, akik bárhonnan Thaiföldre érkeznek, átvizsgálják az ország nemzetközi repülőterein.

Németországban is regisztrálták a koronavírust

07:14 – Németországban is megerősítettek egy megbetegedést, amelyet az úgynevezett koronavírus okozott. A bajor egészségügyi minisztérium hétfő éjjeli közlése szerint a beteg férfi, Münchentől 30 kilométerre él – irja az MTI. Állapota stabil. Hogy járt-e Kínában, Vuhan városában – a járvány gócpontjában – arra nem tért ki a minisztérium.