Koronavírus fertőzés

Kilenc hónapos csecsemő a legfiatalabb megerősített fertőzött

Pekingben jelenleg 68 megerősített Vuhan-koronavírus-esetet tartanak nyilván, köztük egy 9 hónapos kislányét. Eddig a 9 hónapos csecsemő a legfiatalabb megerősített eset.

Az Egyesült Államokban azonosították a negyedik megbetegedést

21:15 – A beteg nemrégiben tért vissza a kínai Vuhanból, jelenleg kórházban ápolják. Nevét és hogy mely városban ápolják, nem hozták nyilvánosságra. Kalifornia államban ez az első koronavírusos megbetegedés, az Egyesült Államokban pedig az ötödik. Jelenleg 22 tagállamban, összesen 63 gyanús esetet vizsgálnak.

Nyolc megerősített Vuhan-koronavírus-fertőzés Hong Kong-ban

20:20 – Vizsgálják a nyolc megerősített eset releváns kapcsolatait.

Tajvan megerősítette a 4. koronavírusos fertőzöttet

15:16 – A beteg egy 50 éves nő, aki január 13 és 15 között tartózkodott Vuhanban. Vasárnap délután (helyi idő szerint) Tajvanon összesen 350 gyanús és négy megerősített esetről számoltak be. 147 esetet kizártak, 41 lett negatív, a többit még vizsgálják.

Japánban megerősítették a negyedik Vuhan koronavírusos beteget

13:31 – A 40 éves férfi január 22-én érkezett Japánba, 23-án ízületi fájdalmakra panaszkodott, 24-én elment egy kórházba, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Még mindig lázas, de állapota stabil. Beszámolója szerint nem járt a ‘tenger gyümölcsei’ piacon, a járvány kitörésének epicentrumában.

Atv.hu: minden, amit a kínai koronavírusról tudnia kell

Tajvan ideiglenesen felfüggesztette a kínai állampolgárok vízumkérelmeit

10:50 – Tajvan betiltotta a Hubei tartományból érkező kínai állampolgárok beutazását a koronavírus kitörése miatt.

Hong Kongban megerősítették a hatodik esetet

10:40 – Dr. Chung Kin-lai a hong kongi kórház hatósági minőségi és biztonsági igazgatója egy sajtótájékoztatón közölte a hírt.

Nőtt a koronavírus eseteinek száma Kínában

10:09 – Vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek – jelentették be a kínai egészségügyi hatóságok – Írja az Euronews. Kínában jelenleg a megbetegedettek közül 324 ember állapota válságos. További 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak. A koronavírus miatt megbetegedett pácienseket elkülönítve kezelik.

Amerikában megerősítették a harmadik esetet

9:10 – A beteg Vuhanból érkezett Kaliforniába. Jelenleg elkülönítve tartják egy helyi kórházban. Az Egyesült Államokban a másik két koronavírusos esetet Washington államban és Illinoisban diagnosztizálták.

Szingapúrban és Malajziában is megerősítették a negyedik esetet

5:43 – Szingapúrban a negyedik eset egy 36 éves férfi, aki szerdán a családjával érkezett Szingapúrba Vuhanból. Csütörtökön köhögés alakult ki nála, másnap elment a Senkang kórház sürgússégi osztályára, ahol azonnal gyanús esetnek minősítették és elkülönítették. A tesztek szombaton megerősítették a koronavírus fertőzést.

A malajziai eset egy 40 éves férfi, aki busszal utazott egy 17 fős kínai turistacsoporttal köztük a feleségével és gyermekével. A férfi állapota jelenleg stabil.


2020. január 25.

Menczer Tamás államtitkár: továbbra sincs magyar kororonavírus érintett

16:19 – Magyarországon a két gyanús eset egyikénél sem igazolódott be a fertőzés. A négy Vuhanban tartózkodó szállodában lakó munkavállalási céllal érkezett, illetve az egy Hopej tartományban lakó magyar állampolgár továbbra is jól van. A statisztikák szerint egy beteg átlagosan másfél-két embert fertőz meg, a betegek 20 százaléka önmagától, gyógyszer bevétele nélkül felgyógyult. A Kínából érkező csomagok nem fertőznek.