Koronavírus fertőzés

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Menczer Tamás közölte: a japán hatóságok tájékoztatása szerint pozitív lett a Japán mellett karanténba helyezett hajón dolgozó egyik magyar állampolgár koronavírustesztje.

A Diamond Princesst február 5-én karantén alá helyezték. Ezt február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ott maradt. Köztük volt három magyar: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló – tette hozzá.

Hármójuk közül egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett. Őt elkülönítették, két-három napon belül átszállítják egy kórházba vagy egy megfigyelő központba. Elmondása szerint jól van – közölte Menczer Tamás.

Tízezrek vesztegzár alatt Olaszországban

07:25 – Olaszországban háromra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, és több mint 130 ember szervezetében mutatták ki a COVID-19 vírust. Veneto és Lombardia tartományban több települést két hétre lezártak. Ez mintegy 50 ezer embert érint Milánó és Velence környékén – írja az – írja az Euronews.

14 magyart (tizenegy középiskolást, kísérőjüket és buszuk két vezetőjét) karanténba helyeztek Budapesten, a Szent László kórházban, miután hazatértek Észak-Olaszországból. A külügyminisztérium azt javasolja, hogy csak alapos megfontolás után utazzanak Észak-Olaszországba a magyar állampolgárok.