Koronavírus fertőzés

Tömeges tesztelésbe kezdenek Venetóban, immunitási engedélyt kaphatnak, akikben koronavírus antitesteket találnak

Azzal próbálkoznak, hogy kiegészítő terápiakánt felhasználják a meggyógyultak vérplazmáját. A kísérlet része, hogy a pozitív és tünetekkel rendelkező betegeket otthon olyan gyógyszerekkel kezeljék, amelyeket eddig csak kórházban alkalmaztak, pl. a padovai és a bresciai kórházban.

Veneto tartományban, ahol kevesebb mint 5 millióan élnek folytatják a korábban elindított járványügyi stratégiát, amely korábban a széleskörű teszteléssel indult el:

február 21 óta 106.238 tesztet végeztek itt

Olaszország – az 5 leginkább fertőzött régió tendenciája

“Covid-19 szerológiai diagnosztikai projekt”

A projekt antitestek kutatásával foglalkozik: a közkórházak 60000 egészségügyi dolgozójának és az idősotthonok 20000 alkalmazottjának vérét vizsgálják például meg. A projektet a kórházak dolgozóival kezdik, mivel ők vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve. Ezután önkéntes alapon tesztelik a termelő ágazatok munkavállalóit, akik vissza szeretnének térni a munkába.

“Van egy gyorstesztünk, ami a Covid-19 ellen védő antitesteket mutatja ki a vérből.”

magyarázta Domenico Mantoan, Veneto tartomány egészségügyi főigazgatója.

Ez egy kínai teszt, amelyet az egyetemek bevizsgáltak és 90%-osan megbízható, és azonosíthatóak vele a fertőzés szempontjából immunis személyek. Egy 100 ezer tesztből álló egységgel kezdik, de már 732 ezer tesztet vásároltak. 

Kérdés kialakult-e a nyájimmunitás vagy sem?

Egyfajta immunitási engedélyt kaphatnak így azok, akikben koronavírus antitesteket találnak – magyarázza Luca Zaia kormányzó. A termelés újrakezdését váró munkáltatók pedig kifizetik a teszteket alkalmazottaik számára.

Ezt követően a lakosság többi részét is letesztelik, hogy kiderüljön, kialakult-e a nyájimmunitás vagy sem, azaz, hogy Veneto lakosainak legalább 60%-a védve van-e a Covid-19 ellen.

Olaszországban jelenleg összesen 110574, közülük 80572 az aktív fertőzöttet, 13155 halálozást, 16847 gyógyult esetet tartanak nyilván.

 A cikk eredetije a 444.hu-n jelent meg, elkészülésében közreműködött Gulyás András.


Összefogás, informálódás, védekezés, gondolni embertársainkra határon innen és túl, vallástól, politikai pártállástól, előítéletektől függetlenül.

A fenti az egyetlen bizonyítottan járható út a vírus terjedésének lassításához a biztonságos oltások és gyógyszerek – jó esetben – 1 évvel későbbi megjelenéséig.