Koronavírus Magyarország

Borzalmas állapotok uralkodnak egy koronavírusos beteg szerint a kiskunhalasi kórházban – videóval

“Beugrott Orbán Viktor a Szent László Kórházba, aminek nagyon örülök, és örülnék, ha ide is beugrana, szerintem elsírná magát.” A szobában nincsen melegvíz és párnát sem tudnak adni a koronavírusos betegeknek.
A kórház dolgozói azt mondják, annyi beteg van, hogy nem tudnak mindenkinek biztosítani – mondta az RTL Klub Híradónak egy beteg, akit koronavírus fertőzéssel ápolnak a kiskunhalasi városi kórházban.

A beteg elmondása és felvételei szerint botrányos állapotok uralkodnak az intézményben:

döglött bogarak az ablakban, pók a plafonon, lerobbant fürdőszoba”.


Eközben a városban üresen áll az a teljesen új, és minden géppel felszerelt konténerkórház, amit direkt a koronavírusos betegek gyógyítására építettek a tavasszal. Az EMMI arra a kérdésre, hogy miért nem nyitják meg, azt válaszolta, hogy a mobilkórház készen áll arra, hogy a járvány dinamikájának megfelelően az adott időpontban miniszteri utasításra megnyissuk.

Az EMMI még azzal indokolta a körülményeket, hogy 2019-ben kifestették az érintett részleget, csak nemrég csőtörés volt, aminek helyreállítási munkálatai még zajlanak, de a betegeket más, felújított szobákban helyezték el átmenetileg.

Forrás: RTL Klub Híradó, 444.hu, 24.hu