Koronavírus Magyarország

Informatívabb magyarországi koronavírus adatokat ígérnek

Változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése. Keddtől látható lesz az elhunytak kora, neme és a krónikus alapbetegségeik is, valamint a beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek – írja az MTI. Az átállás miatt néhány órára nem lesz elérhető koronavirus.gov.hu honlap.

Informatívabb lesz az adatközlés, mert az elhunytak kapcsán látható lesz a koronavírus-fertőzés veszélyessége a korosztályokra és a krónikus alapbetegségekre. Nyomon követhető lesz, hogy az elhunytak közül hányan voltak, akiknek nem volt ismert krónikus betegségük, tehát haláluk közvetlenül a COVID-19 betegség miatt következett be.

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés, és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Így támadja le a teljes tüdőt a koronavírus

VR videó egy COVID-19 beteg tüdejéről. A sárga foltok mutatják a károsodott tüdőrészeket, a koronavírus a tüdőlebenyek legmélyéig is kiterjedő gyulladásos zónákat okoz.

Hamarosan területi adatokat is közölnek

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

A legfrissebb adatok szerint újabb ember halt meg Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, így 16-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. Az igazolt fertőzöttek száma 492-re emelkedett.

(mti / virusforum.hu)