Koronavírus halálozásKoronavírus MagyarországKoronavírus statisztika

Magyarország a legmagasabb koronavírus halálozási aránnyal változatlanul a régió “vezetője”, mert a lakosság kevesebb mint 0.4%-a lett csak tesztelve

Hétfő reggelig hivatalosan 109 áldozata volt Magyarországon a koronavírus-járványnak. Az előző 24 órát összegző jelentésben 14 halott szerepelt.

A mai napig a magyar lakosság kevesebb mint 0.4%-a lett tesztelve

Magyarország jelenleg a 69. helyen áll a népességhez mért elvégzett tesztek számát illetően

Olyan országok mögött mint:

 • Kazahsztán
 • Chilei Köztársaság
 • Törökország
 • Montenegró
 • Fehéroroszország
 • Litvánia
 • Észtország
 • Dzsibuti

Ennyien még egyetlen napon sem veszítették az életüket Magyarországon

Soha nem volt ilyen magas a halálozási arány sem

A fertőzöttek száma sokkal magasabb, hiszen a jelenlegi globális statisztikák szerint a fertőzöttek körülbelül 50%-a tünetmentes, így nem is tesztelik őket.

A fentiek miatt az alábbi grafikon 100 fertőzöttből 7 halála messze magasabb, mint a valós adat.

Magyarországon a hivatalosan fertőzötteknek nyilvánítottak számából és a hivatalosan a koronavírus miatt elhunytak számából jön ki az alábbi arány.

A szomszédos országokhoz ill. Csehországhoz, Lengyelországhoz képest a halálozási arány jelenleg nagyon magas


A föld egészségügyi szakembereinek túlnyomó része jelenleg az átlagos valós halálozást 1% körülinek számolja (ez Magyarországon körülbelül 100.000 ember halálát jelenthetné, de ez csak a mai nap mondható el, hiszen minden nap újabb kutatási eredmény, ill. statisztika jelenik meg).
Nem lehet pontos adatokra támaszkodni, mert:

Különböző országok más szempontok szerint számolják a “hivatalos” statisztikákat, ill. jelentős különbségek vannak a jól védekező ill. szegényebb, gazdagabb országok halálozási arányai között is


Sok a koronavírussal kapcsolatos kérdés

 • Nem tudható, hogy a fertőzésből felgyógyuló immunitást jelentő antigénekkel rendelkezők mennyi ideig maradnak immunisak.
 • Az sem, hogy az előző cikkünkben említett reményeink szerint, csak a rossz teszteléseknek köszönhető téves információ (mely szerint több immunitást szerző ismét megfertőződött majd másodszorra belehalt a betegségbe), valós-e.
 • Az sem, hogy a pandémiák többségéhez hasonlóan jönnek-e újabb hullámok (valószínűsítik).
 • Ahogy az sem, hogy a két ismert jelentősebb mutáción kívül létrejön-e egy sokkal veszélyesebb az RNA alapú vírusokra jellemző un. Hypermutáció.
Az RNA (magyarul RNS) alapú vírusok jellemzően sokat mutálódnak.
A koronavírus azonban – azzal együtt, hogy kis mértékben folyamatosan mutálódik – jelenleg a hasonló vírusokhoz képest relatív stabilnak tűnik.

A hivatalos vakcinafejlesztők, jelenleg úgy gondolják, hogy a legelőbb körülbelül 1 év múlva megjelenő oltások minden – a ma ismert – mutáció ellen védettséget nyújthatnak.

VirusFroum.hu / A 444.hu-n ezen cikkében megjelent adatok felhasználásaval


Összefogás, informálódás, védekezés, gondolni embertársainkra határon innen és túl, vallástól, politikai pártállástól, előítéletektől függetlenül.