Koronavírus statisztika

A koronavírus világszerte már 60 országot érint

Az új koronavírus több mint 85 ezer embert fertőzött meg, és Ázsia, Európa, Amerika után megjelent Afrikában is. Jelenleg hatvan országot érint.

Kínában csütörtökig javult a helyzet, de pénteken ismét megugrott a fertőzöttek száma az eredeti góc, Vuhan térségében.

Jelenleg a világ 60 országában összesen 85217 fertőzöttet, 2924 halálozást és 39552 gyógyult esetet tartanak nyilván.

– 2020. 02. 29. 09:48

Dél-Korea vörös szintre emelte a járvány-riadót, Japán után Dél-Koreában is újrafertőződött egy nő

Dél-Korea vörös színűre, a legmagasabb szintűre emelte a “járvány-riadót”. Egy nap alatt 594 új fertőzött beteget regisztráltak az országban, ahol így csaknem 3 ezerre emelkedett ott a számuk.

Másodszor is elkapta a koronavírust egy nő Dél-Koreában – közölték az ország egészségügyi hatóságai. A dél-koreai betegségmegelőző központ szerint a 73 éves nő február 22-én gyógyultan hagyta el a karantént, és csütörtökön jelentkeztek nála újra a betegség tünetei – írja az MTI.

Kínán kívül ilyen újrafertőzéses esetből eddig csak egyet regisztráltak, Japánban. A dél-koreai fertőzöttek száma a hét végére 2931-re emelkedett, a betegségben elhunytaké pedig 13-ról 17-re.

Hongkongban egy fertőzött nő kutyája koronavírus-tesztje is pozitív lett

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az állatot ember fertőzte meg vagy szennyezett felületről került a szervezetébe a kórokozó. A kutyát karanténba tették, visszaadják a gazdájának, ha már nem lesz kimutatható a szervezetében a vírus.

A hongkongi kormányzat úgy döntött, elővigyázatosságból minden olyan háziasított emlősállatot, amelynek gazdája megfertőződött az új típusú koronavírussal, és ezért karanténba került, összegyűjtik, és egy kijelölt központba szállítják, ahol állatorvosok figyelik az állapotukat.

Bár a COVID-19 eredeti hordozója a jelenlegi ismeretek szerint állat volt – tudósok szerint tobzoska vagy denevér – arra nincsen bizonyíték, hogy a háziállatok megfertőződhetnek tőle.