Koronavírus statisztika

Egyre nagyobb bajban Olaszország

46 fertőzöttet az északi Lombardia régiójában, 12-őt Veneto régiójában, hármat Rómában és egyet Piemont régióban azonosítottak – jelentette be twitteren Alberto Cirio, Piemont kormányzója.

62-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban

A lombardiai régió honlapja szerint a koronavírus által leginkább érintett három falu – Codogno, Maleo, Casalpusterlengo – a vasútállomásait lezárják.

„Az összes pozitív teszttel rendelkező páciens közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a codognoi kórházhoz”

– mondta Attilio Fontana, Lombardia kormányzója.

Gallera szerint Lombardiában a betegség tünetei elsőként egy 38 éves olasz férfin jelentkeztek, aki egy Kínából visszatért kínai kollégájával találkozott. Az olasz férfi tucatnyi más embert fertőzött meg. A kínai férfiről azonban kiderült, hogy nem beteg, Kínában élő családjában viszont vannak fertőzöttek.
A venetói gócpont „okozóját” még nem sikerült azonosítani.
Rómában a három korábban azonosított fertőzött – egy olasz és két kínai turista – már felépült.

Újabb olasz áldozat

16:30 – Meghalt Olaszországban a második koronavírussal fertőzött beteg, jelentette kórházi forrásokra hivatkozva az olasz hírügynökség, pár órával azután, hogy a hatóságok bejelentették egy 78 éves, szintén új típusú koronavírussal fertőzött férfi halált. A legújabb áldozat egy Milánóban élő nő, a korábban elhunyt férfi padovai lakos volt.

Elhunyt egy koronavírus-fertőzött Olaszországban

07:04 – Olaszországban is van már halálos áldozata az új koronavírusnak, jelentette péntek éjjel az ANSA olasz hírügynökség, írja az MTI. A 78 éves páciens az északi Padova városban hunyt el a fertőzés következtében. A hírből nem derül ki, hogy hol támadta meg a betegség.

Olaszországban pénteken összesen 17 koronavírusos megbetegedést regisztráltak 15-en fertőződtek meg az észak-olaszországi Lombardia tartományban, ketten pedig a szintén északi Venetoban. A 17 fertőzöttből öten egészségügyi dolgozók. A pénteken regisztrált első fertőzött akkor kapta el a vírust, amikor egy Kínából hazatért kollégájával ebédelt. Kórházba vitték, de mielőtt felismerték volna, hogy koronavírusról van szó, addigra már öt orvost és három beteget megfertőzött.
Olaszországban összesen 250 ember van karanténban, és 10 településen rendelték el a vendéglátóhelyek, az iskolák és a hivatalok bezárását. Ez összesen 30 ezer embert érint.